SUBVENCIONES AAVV 2009


Badalona 19 de Febrero de 2009

PRESENTACIÓN CONJUNTA AYUNTAMIENTO – FAVB, SUBVENCIONES 2009

Se han presentado en la sala de prensa de El Viver, los documentos necesarios para que las entidades vecinales puedan presentar la solicitud de las subvenciones para 2009.

La sala presentaba un lleno total, hecho que justifica la importancia del acto.

La mesa estaba presidida por los responsables del Área de Relaciones Ciudadanas y Políticas Territoriales con Paquita Teruel al frente, y por parte de la FAVB, su presidente Manuel López.
La mayor parte de las intervenciones de los asistentes fue para indicar la dificultad que encierra la cumplimentación de los impresos, dato que refrendó el presidente de la FAVB y reconocieron los representantes del Ayuntamiento diciendo que procurarían hacerlo mas fácil en posteriores ejercicios, también se ofreció el soporte de unos técnicos que por las tardes ayudarían a las asociaciones en ese menester en la sede de la FAVB.

LES AAVV PELS SEUS VEÏNS


Diari el Punt. dimarts, 10 de febrer de 2009
Barcelonès Nord.

Miquel Jurado proposa a les associacions de veïns que destinin diners als més afectats per la crisi


S.M.. Badalona

El president de l'associació de veïns de Canyet i regidor independent del PP, Miquel Jurado, ha enviat una carta a la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) i a totes les entitats que la conformen, a través de la qual els proposa que destinin diners a les persones que estan més afectades per la crisi i que s'adrecen a alguna entitat en busca d'aliments. En concret, Jurado proposa que cada entitat aporti a una ONG 400 euros anuals, més la recaptació sorgida de demanar un donatiu d'un euro a cada persona que participi en els diferents esdeveniments que s'organitzen, especialment a les festes de cada barri. Jurado, a més a més, proposa que sigui l'associació de veïns Amics del Gorg la que gestioni els diners, traduïts en aliments per a la població més necessitada. Miquel Jurado manifesta en l'escrit: «Vivim uns moments de dificultat per a moltes de les famílies que viuen als nostres barris» i es mostra convençut que les entitats veïnals no trigaran «a rebre una veritable pressió dels veïns per la incapacitat de cobrir les necessitats bàsiques». La junta de l'AV Canyet ja ha aprovat elevar a la FAVB la proposta. La intenció de l'entitat que presideix Miquel Jurado, que signa l'escrit només en qualitat de president de l'associació de veïns de Canyet, és que la seva proposta sigui debatuda a l'assemblea que la FAVB té convocada pel proper dia 17. En aquesta assemblea, la federació d'entitats veïnals també té previst incloure en l'ordre del dia el rebuig a la pujada de taxes i impostos per sobre de l'IPC. El president de la FAVB, Manuel López, ha respost que la proposta de Jurado serà debatuda en el marc del grup de treball que ha impulsat la federació a instàncies de l'associació de veïns del Front Marítim. Es tracta de la comissió creada per fer un projecte solidari a Badalona, una iniciativa que, segons afirma Enca Marés, presidenta de l'entitat promotora, «pretén buscar la implicació de les associacions de veïns en els problemes socials que acompanyen la crisi». «És hora de mullar-nos i de donar un cop de mà a la gent necessitada», afirma Marés.