Manifest en contra de les retallades i en defensa d’uns Serveis Públics de qualitat i universals


PLATAFORMA BADALONA ES MOU EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

Prou retallades!
28 de gener de 2012 A les 17,00 h. Plaza Catalunya/Ronda Universidad
Tots i totes a les manifestacions!!
DAVANT LES POLÍTIQUES DEL GOVERN DE LA GENERALITAT, DEL GOVERN DE MADRID I DEL GOVERN DE LA CIUTAT DE BADALONA, DIEM:

“NO a la dictadura financera. Aturem les retallades!”

Les organitzacions socials i polítiques, les entitats de Badalona i persones individuals, des dels àmbits de la salut, l’educació, el món del treball, la cultura, l’associacionisme veïnal, juvenil, de la gent gran i cívic del nostre país, denunciem les polítiques injustes de retallades indiscriminades i els increments de preus que perjudiquen fonamentalment les classes populars, que els diferents Governs: Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Badalona, promouen amb les seves propostes i que suposen un atac a l’actual model d’Estat de Benestar:
Exigim el reconeixement del dret a la protecció de la salut igual per a tothom i defensem el servei nacional de salut públic i de qualitat!
Exigim el dret a l’educació pública, equitativa i de qualitat!
Pel dret a uns serveis públics amb ocupació de qualitat i al servei de les persones!
Pel dret a l’emancipació juvenil i al treball digne per als joves!
Pel dret a una vida digne per a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya!
Denunciem que els Governs utilitzen el missatge de la manca de recursos i la necessitat de les retallades per a encobrir una clara estratègia de desmantellament dels serveis públics, afavorir els interessos privatitzadors de determinats grups econòmics, la mercantilització d’aquests serveis, i que vulgui instal•lar la por i la resignació entre la ciutadania.
Reclamem l’aplicació d’un model alternatiu per sortir de la crisi i que s’aturin les agressions contra els drets de les persones, amb la defensa de l’Estat del Benestar i dels drets socials, com a única via per garantir la justícia i cohesió socials.
Exigim de tots els governs una aposta clara i decidida per una fiscalitat justa i mediambientalment solidària que faci pagar a qui més té, perquè l’esforç contributiu al bé comú es faci en funció de la riquesa i els recursos econòmics de cadascú, i una aposta clara i decidida en la lluita contra el frau fiscal i l’evasió fiscal, que permetria als governs recaptar milers de milions d’euros que farien innecessàries les actualsretallades. I també tenim mecanismes per equilibrar financerament el món, l’impost sobre les transaccions financeres n’és un.
Per tot això, des de Badalona ens afegim als diferents moviments de protesta i de propostes alternatives per defensar l’Estat de Benestar com a pilar de convivència i de benestar social.

Contra les agressions a l’Estat del Benestar, continuem en acció!
ELS NOSTRES DRETS NO ES TOQUEN! PROU RETALLADES!

TOTS A BARCELONA EL DIA 28 DE GENER, A LES 17:00 HORES, A RBLA. CATALUNYA/RDA UNIVERSITAT

TOTS A BADALONA, EL DIA 31 DE GENER, A LES 18:00 HORES, A LA PLAÇA DE LA VILA

COMUNICAT BADALONA ES MOU EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS

Davant els continuats comentaris, més o menys oficials, que estan sorgint sobre el futur de Badalona Comunicació, l’assemblea de la

Plataforma “BADALONA ES MOU EN DEFENSA DELS SERVEIS PÚBLICS” va decidir per unanimitat emetre un comunicat de suport a la continuïtat dels
mitjans de comunicació públics de la nostra ciutat.
Les diferents entitats, assemblees, organitzacions i persones que formem la Plataforma estem convençuts que per una ciutat com Badalona és
molt important comptar amb uns mitjans de comunicació de qualitat, independents i amb vocació de servei públic.
Reclamem a l’alcalde Garcia Albiol que deixi de jugar amb la situació d'incertesa que es viu des de fa mesos a l'empresa, tant sobre el futur dels treballadors i treballadores com del propi ens, i que faci públiques quines són les seves intencions reals.
Per la nostra part remarquem la importància de la defensa dels llocs de treball i de la producció de Badalona Comunicació. Estarem en contra de qualsevol proposta que no respecti l’actual funció social i d’entreteniment així com la qualitat de la feina que realitzen els treballadors i treballadores de la ràdio i la televisió local i la revista Bétulo.

Badalona, 12 de gener de 2012

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Des d’aquesta Plataforma se us invita a participar a la manifestació del proper dia 18 de gener, en defensa dels Serveis Públics i en contra de les retallades.

A Badalona, el punt de trobada serà a l’estació de Metro de Pep Ventura, a les 17:00 hores. Des d’aquest punt, partirem al punt de sortida de

la Manifestació a Barcelona, que s’ha convocat a la Plaça Sant Jaume, a les 17:30 hores; allà ens trobarem tots per marxar unitàriament i de forma pacífica fins el Parlament de Catalunya, on manifestarem el nostre rebuig envers les retallades i reclamarem uns Serveis Públics, de qualitat i universals.

Cordialment,

Plataforma Badalona es Mou en Defensa dels Serveis Públics