Badalona afegeix més de dos milions per ajudar els col·lectius afectats per la crisi

L'Ajuntament acorda congelar algunes taxes i crear una tarifa per al lloguer de parades als mercats municipals
29/05/09 02:00 - Badalona - Sara Muñoz


L'Ajuntament de Badalona destinarà una partida de més de dos milions d'euros als col·lectius de persones més vulnerables a la crisi econòmica. Així ho ha acordat l'administració local amb les entitats que formen part de la taula mixta de negociació, en una reunió que van fer dimecres i el contingut de la qual es vol mantenir en secret fins que en els pròxims dies se signi l'acord per escrit. D'altra banda, el ple municipal d'aquesta setmana va aprovar congelar algunes taxes municipals i preus públics, així com crear una tarifa per al lloguer de les parades als mercats municipals. Altres mesures que s'han pres en les darreres setmanes són la convocatòria de set noves places de treballador social o la creació d'un càrrec per millorar l'eficiència de l'administració.

La tercera trobada que han mantingut els representants de l'Ajuntament de Badalona i algunes entitats i sindicats de la ciutat per acordar mesures que permetin pal·liar els efectes de la crisi econòmica ha servit per pactar una nova partida que superarà els dos milions d'euros i que aquest any s'invertirà a impulsar la protecció social i l'ocupació.

Malgrat que cap de les parts han volgut revelar el contingut de la trobada, en espera de signar per escrit els compromisos establerts (acte que tindrà lloc els pròxims dies), ha transcendit que l'aprovació d'aquesta mesura obligarà alguns departaments de l'administració local a estrènyer-se encara més el cinturó. La voluntat de totes les parts és començar a gastar aquests diners amb la màxima immediatesa, però el cert és que el govern local ha de fer l'esforç previ de decidir per quines àrees passa les estisores.

Els més de dos milions d'euros tindran com a destí, entre altres, ajuts de menjador, serveis d'atenció domiciliària i teleassistència. També s'incrementaran els recursos per a la formació de persones desocupades.

Al marge d'aquest paquet de mesures, l'Ajuntament de Badalona va acordar en el darrer ple la congelació de les tarifes de diverses taxes i preus públics que ara tocaria incrementar un 0,4%. S'hi inclouen serveis d'escoles bressol, serveis socials, atenció domiciliària, serveis culturals i esportius... Paral·lelament, s'ha acordat crear una tarifa per al lloguer de parades dels mercats municipals, que oscil·la entre els 125 i els 150 euros mensuals, en funció de l'equipament.

No hay comentarios: