La FAVB se’n surt i promourà un manifest contra el PP


El Punt Dimecres, 6 d'octubre del 2010

Algunes entitats li reclamen que les actuacions sobre convivència es programin en el marc de la plataforma Badalona Som Tots
El dia 13 es trobaran els dos col•lectius per dissenyar diferents actes

Assistents a l'assemblea convocada per la FAVB, dilluns a la seu de la federació veïnal. Foto: S.M.
La Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) i la plataforma Badalona Som Tots han acordat promoure un manifest ciutadà de denúncia de “l'ús partidista de la immigració que fa el PP” a la ciutat, al qual es podran adherir tant les entitats com els ciutadans a títol individual. Aquesta és la decisió que es va prendre dilluns en una assemblea celebrada a la seu de la federació, en què ningú es va salvar de les crítiques. A la FAVB, se li va retreure que volgués impulsar un manifest al marge de la plataforma Badalona Som Tots, que com a punt de partida ha creat precisament un text a favor de la convivència i la cohesió social. Ja s'hi han adherit més d'un centenar d'entitats, entre elles la FAVB.
Els representants de Badalona Som Tots van haver de sentir per la seva banda com alguns col•lectius els retreien una manca de resposta immediata a les polítiques “incendiàries” del PP, amb el seu líder Xavier Garcia Albiol al capdavant. Els membres del govern local (PSC, CiU i ERC) van escoltar les queixes de veïns perquè no són “prou eficients” a l'hora de combatre l'incivisme que hi ha en alguns barris i fins i tot van ser acusats de “servir l'estratègia en safata” al PP.
El regidor socialista José Antonio Lara va tornar la pilota a les associacions de veïns i va aixecar polseguera quan les va acusar d'haver deixat enrere l'esperit reivindicatiu: “El moviment associatiu no es pot dedicar només a fer festes”. La seva intervenció, que també va aprofitar per fer una crida a la mobilització contra el PP, va ser rebutjada per alguns dels presents. Al PP, no cal dir-ho vist l'objectiu inicial de la convocatòria, li van ploure crítiques pertot arreu.
Enmig d'aquest mar d'acusacions, van haver de transcorre gairebé dues hores perquè els presents acordessin anar tots a l'una i elaborar un manifest centrat exclusivament en el rebuig a les polítiques dels populars. La intenció és disposar del text redactat el proper dia 13, en què estan convocades les entitats presents al Badalona Som Tots. S'espera que en aquesta reunió s'articulin també propostes a favor de la convivència i de la pau als barris.
Dilluns, les poques iniciatives que es van sentir van ser expulsar el PP de tots els fòrums de ciutat (María Gallardo, de CCOO), organitzar unes jornades sobre immigració (Asun García, d'ICV-EUiA) o integrar alguns immigrats en les juntes de les associacions de veïns (Martí Sánchez, president de CDC a Badalona). De tots els presents a la sala, el més crític va ser el representant de l'AV Sant Roc, Enrique Lara, que va repartir a tort i a dret ja que va lamentar l'actitud del PP però també el comportament del govern local, pel fet de “no medir tots els ciutadans amb la mateixa vara”. Aquesta entitat reclama els mateixos drets i deures per a tothom i, amb això, que s'acabi la permissivitat amb tots els centres de culte que són il•legals, inclosos els de la població autòctona.

No hay comentarios: