¿Corrent de critic?

dimecres, 12 de novembre de 2008

Barcelonès Nord. Una desena d'AV de Badalona formen un corrent crític en el si de la FAVB
Centren les reivindicacions en l'ensenyament, la participació, el «peatge» del port i l'oci nocturn

J. GONZALO S. MUÑOZ. Badalona
Almenys deu entitats veïnals de la ciutat, disconformes amb la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), s'han unit per liderar les reivindicacions del que consideren principals mancances de la ciutat.
No reneguen de la FAVB ni volen presentar batalla per ocupar els òrgans directius,
sinó que es mostren disconformes amb la manera d'actuar de la federació, que consideren «insuficient»
Les associacions díscoles agrupen les seves preocupacions en quatre eixos: l'educació, la participació, la barrera del port i els problemes vinculats amb l'oci nocturn a l'entorn del polígon industrial de Can Ribó.

«Corrent d'opinió» o «sensibilitat en el si de la federació» són algunes de les expressions que utilitzen per definir-se la desena d'associacions de veïns de Badalona crítiques amb la FAVB.
No reneguen de la federació veïnal, però sí que critiquen l'actitud que està tenint pel que fa als temes de ciutat, perquè consideren que no fa prou per resoldre les mancances que hi ha a Badalona.
«Són molts els problemes d'aquesta ciutat, sempre hem instat la federació perquè lideri les reivindicacions, però com que no ho fa, entenem que algú ho ha de fer», va assegurar ahir a aquest diari Pedro Jesús Fernández, president de l'associació de veïns de Canyadó.
Fernández va explicar que
es entitats que formen aquest «corrent d'opinió» són, a part de la seva, les associacions de veïns del Centre, Sant Antoni de Llefià, Can Claris, Lloreda, Sant Crist de Can Cabanyes, Coll i Pujol, Pep Ventura-Illa Central, Can Solei i Joan Valera. Tot i que d'altres també han assistit a alguna reunió anterior. Neguen la que cap d'elles tingui intenció, almenys «en principi», de presentar-se per dirigir la FAVB, sinó que simplement «es vol treballar».
Les entitats veïnals crítiques centren el seu debat en quatre punts: l'ensenyament –volen la construcció de més escoles públiques–, la participació –sobretot en projectes urbanístics com el de l'illa Central–, el peatge del port –lamenten que la barrera encara hi sigui i es cobri per accedir a la instal•lació portuària–, i l'oci nocturn –que afecta sobretot l'entorn de Canyadó–. Asseguren
que la FAVB no fa prou per aquests temes, que no «mou fitxa», i lamenten que la federació «hagi perdut pistonada», segons Fernández, que denuncia que aquestes qüestions «no estan entre les prioritats de la FAVB».
Les associacions díscoles ja s'havien reunit algunes vegades abans de l'estiu i en els darrers dos mesos s'han trobat ja tres cops i un quart la setmana vinent.
Han fet un manifest en què denuncien
totes les mancances tant a la ciutat com en el si de la FAVB.


«EM SAP GREU»
El president de la FAVB, Manuel López, ha assegurat que no tenia cap coneixement de la creació d'aquesta plataforma. «Sabia que una sèrie d'entitats havien fet un manifest per lliure sobre el peatge del port, però no havia tornat a tenir cap notícia d'aquest grup», sosté. López no amaga que li sap «greu» que aquest grup d'associacions prengui aquesta iniciativa atès que considera que s'està portant a terme d'«esquenes a la FAVB ja que no se n'ha informat». Així mateix, diu que no entén el sentit d'aquest grup: «Nosaltres mai ens hem negat a treballar cap reivindicació, incloses les que ara fan seves.»

No hay comentarios: