(ROM) Principi de acord


Diari El Punt; divendres, 23 de gener de 2009

Barcelonès Nord. L'Ajuntament varia el nou ROM per afavorir la participació de les entitats

S. MUÑOZ. Badalona

La reunió mantinguda entre l'Ajuntament de Badalona i la Federació d'Associacions de Veïns de la ciutat amb relació al nou reglament orgànic municipal (ROM) ha donat els primers resultats. El consistori, segons ha explicat el primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó (CiU), s'ha mostrat predisposat a introduir nous elements en el text per tal de no retallar tant com es preveia inicialment la participació de les entitats als plens municipals. D'entrada, es modifica el punt del reglament que establia que cada ciutadà o entitat només podria presentar una sol·licitud de paraula al ple. Ara es valora l'opció d'establir que les federacions que aglutinin diverses entitats puguin presentar-ne més d'una.

El govern municipal, a més a més, es mostra flexible a l'hora que els temes de relleu ciutadà puguin ser plantejats en dues sessions consecutives i accepta que les persones que no estiguin empadronades a Badalona però que tinguin interessos a la ciutat també hi puguin intervenir (petició que també va formular el regidor del PP Miquel Jurado).

Respecte al número màxim de paraules que s'han d'acceptar a cada ple, tant Falcó com els representants de la FAVB van plantejar la necessitat de limitar la quantitat però no va haver-hi acord respecte al nombre. Totes dues parts van acordar tornar-se a trobar d'aquí a uns dies, després que el primer tinent d'alcalde garantís a la federació veïnal que el ROM no s'aprovarà al ple de dimarts. La FAVB redactarà ara les seves esmenes.


FERRAN FALCÓ
primer tinent d'alcalde
«Tenim tota la voluntat d'arribar a acords amb les entitats»

MANUEL LÓPEZ
PRESIDENT DE LA FAVB
«Estem contents perquè creiem que han escoltat les nostres demandes»

No hay comentarios: