DIARI, EL PUNT dijous, 22 de novembre de 2007

Barcelonès Nord. Trenta-cinc associacions de veïns trien la nova junta directiva de la FAVB, que es renova en un 50%



SARA MUÑOZ. Badalona



Un total de trenta-cinc associacions de veïns van prendre part ahir en el procés per triar la nova junta directiva de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona. Els representants de les entitats van dipositar a l'urna una papereta amb un màxim de set candidats seleccionats d'entre els dinou que hi concorrien. Les onze persones que van treure més vots formen el nou secretariat: Manuel López, de Nova Lloreda Nord (23 vots); Justo Alarcón, de Montigalà (20); Albert Borràs, de Sistrells, i Francisco Rodríguez, de Bufalà (14); Xavier Argimon, de Coll i Pujol, Diego Guerrero, de Nova Lloreda Nord, i José Sánchez, de Canyet (13); Francisco Lillo, de Sant Mori de Llefià, i Manuel Garcia Carmona, de Sant Crist Nord (12); i, finalment, Julio Molina, de la Pau, i Antoni Herrera, de Montigalà-Batllòria (11).

Amb aquesta elecció, es mantenen sis persones de l'anterior junta i se n'estrenen cinc més. A la FAVB continuen vinculats quatre líders veïnals històrics: Diego Guerrero, Julio Molina, Francisco Lillo i Manuel Garcia Carmona. Avui mateix, els onze membres de la nova junta es reuniran per elegir el càrrec de president. Tot indica que el seleccionat serà Manuel López, secretari de l'última junta.

La votació d'ahir va transcórrer amb absoluta tranquil·litat però eren diversos els veïns que comentaven, entre bastidors, les múltiples trucades de telèfon que s'han produït aquesta setmana per intentar condicionar el vot de les entitats veïnals. Persones del PSC escombraven cap als seus representants en les associacions de veïns i algun membre d'EUiA maniobrava per intentar que les associacions votessin en blanc i debilitar així l'entitat. Paral·lelament, diverses entitats van acordar mostrar les seves queixes per les pressions votant en blanc. Al final només tres van seguir aquest dictamen.

No hay comentarios: