DIARI, EL PUNT dissabte, 15 de desembre de 2007

Barcelonès Nord. Badalona preveu que s'iniciïn uns 700 pisos públics en els propers quatre anys

El consell municipal de l'habitatge fa la primera reunió del mandat i la segona des de la seva creació

SARA MUÑOZ. Badalona
El govern de Badalona calcula que durant aquest mandat es podran iniciar uns 700 pisos públics de compra i de lloguer, comptant tant els que estaran enllestits el 2011 com aquells dels quals s'hauran iniciat els tràmits. A més, se'ls han de sumar els 225 habitatges socials inclosos en el conveni de Can Colomer i que ara per ara no tenen data. Així ho va informar dijous el regidor d'Urbanisme i Territori, Jordi Serra (PSC), durant la celebració del consell municipal de l'habitatge. Aquest òrgan no es reunia des de feia un any tot i l'expressa voluntat dels seus impulsors (l'Ajuntament i la FAVB) de repetir la trobada cada quatre mesos.

Un dels punts de l'ordre del dia del consell municipal de l'habitatge era l'estat dels projectes que l'Ajuntament de Badalona té sobre la taula. El regidor d'Urbanisme i Territori, Jordi Serra (PSC), va informar els presents de les promocions de les quals, malgrat que encara no han començat a prendre forma, el consistori ha iniciat algun tràmit perquè acabin esdevenint una realitat. En aquest sentit, les promocions d'habitatge públiques anunciades pel regidor socialista sumen uns 700 pisos (la majoria en règim de venda), als quals cal afegir els 225 habitatges que inclouran els blocs que surten del conveni amb dos promotors privats per alliberar Can Colomer.

Les promocions anunciades, amb els números que ara s'han previst però que poden variar lleugerament, són: Peius Gener (44), Liszt (20), Turó del Caritg (8), Goya (16), Richard Strauss (4), Abat Escarré (199), solar de l'antiga Unió Vidriera (58), solar de l'Estrella (110) i avinguda de Navarra (132). Tots aquests habitatges seran adjudicats en règim de compra, a uns sectors de població que, segons Serra, «ara per ara no estan concretats» i que poden variar «en funció de cada promoció». Els joves, però, seran uns dels principals beneficiaris. També s'han previst promocions de lloguer al Puifred i a l'avinguda dels Vents.

Amb aquests projectes, el govern de Badalona mira cap endavant després que la política en matèria d'habitatge públic hagi estat marcada per la polèmica en els darrers anys per culpa del famós pla de 891 pisos que no es va arribar a complir. El regidor d'Urbanisme i Territori dóna per tancada aquesta programació, alhora que, segons sembla, el govern ha après dels errors del passat: «Les bases d'adjudicació i el sorteig dels pisos es farà promoció per promoció.»

D'altra banda, Serra s'ha compromès a continuar convocant el consell municipal de l'habitatge, amb la periodicitat pactada (les sessions ordinàries han de ser cada quatre mesos). Dijous hi van assistir els representants dels diferents grups municipals, de l'àrea metropolitana, del Consell Comarcal del Barcelonès, de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), de la Federació Empresarial de Badalona (FEB), del Consell Local de la Joventut, de la UGT i de CCOO. Per part de la FAVB, Julio Molina proposa que es realitzi «una jornada de divulgació de l'habitatge públic a Badalona», iniciativa que va ser recollida per Jordi Serra, qui ahir va admetre que la funció d'aquest òrgan «és sobretot la informativa».



CRÍTIQUES DEL PP
El representant del PP en el consell, Miquel Jurado, ha lamentat que la FAVB «faci de teloner de Jordi Serra i faci aquestes propostes pactades prèviament, quan entre les promocions anunciades n'hi ha que s'han programat en terrenys que encara no són públics o en pastilles on la situació dels afectats no ha estat resolta». «No m'estranyaria veure Julio Molina com a gestor d'una de les unitats d'habitatge públic, en nom de la FAVB», ha afegit.

Per Jurado, el consistori badaloní «està repetint els errors del passat», i en aquest sentit reclama que els pisos del pla 2000-2003 que no han estat adjudicats s'ofereixin a les persones que en el macrosorteig van quedar situades per sobre del número 891. L'edil popular, d'altra banda, ha qualificat de «patètic» el fet que Badalona no disposi de cap oficina d'habitatge públic.

No hay comentarios: