DIARI, EL PUNT dissabte, 15 de desembre de 2007

Barcelonès Nord. Dues de les persones que van impugnar les eleccions de la FAVB volen promoure ara una federació alternativa

S.M.. Badalona

Els dos socis de l'AV del Raval que van impugnar les eleccions de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) perquè en aquell moment, pel fet de ser president i secretari de la junta gestora d'aquesta associació, no van poder concórrer als comicis, han assegurat ara que treballaran fins a aconseguir que aflorin les entitats veïnals que estan disconformes amb la FAVB. Carlos Pérez i Antonio Del Río (aquest últim, membre de l'anterior secretariat), insten les entitats descontentes a «crear un grup de treball alternatiu a la FAVB». De fet, el dia de les votacions hi havia més d'una entitat que, entre bastidors, comentava la necessitat d'impulsar un col·lectiu veïnal nou, al marge de la federació. També va haver-hi associacions que no van prendre part en la votació.

Pérez i Del Río acusen la FAVB de «ser un apèndix de l'Ajuntament (la majoria de membres del secretariat són militants socialistes)» i algunes associacions de veïns, els noms de les quals no citen, «d'haver-se convertit en agències de col·locació». «Les entitats independents que estem socialment compromeses no tenim lloc en aquesta FAVB», subratllen, tot apuntant que a Badalona «impera una oligarquia política que està en decadència i un moviment veïnal que està sotmès al poder polític».

Els dos socis de l'AV del Raval, tot i ser militants del PSC, apunten directament cap a membres del seu partit com a responsables de la situació de control que, segons lamenten, afecta la Federació d'Associacions de Veïns. Dins del PSC, denuncien, «es castiguen les persones crítiques, que són amenaçades amb l'expulsió».

No hay comentarios: