DIARI, EL PUNT dimarts, 4 de desembre de 2007

Barcelonès Nord. La FAVB reclama fer pisos i que es tregui el peatge del port


S.M.. Badalona

El nou president de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona, Manuel López, va aprofitar divendres el sopar anual de l'entitat per tornar a denunciar la inconveniència del peatge del port i per reclamar la implicació de la federació en la construcció d'habitatge públic. López va fer balanç del darrer any de la federació, tot posant l'èmfasi en «el moment no gaire dolç» que han travessat, «amb impugnacions incloses» –en referència a la denúncia del regidor del PP Miquel Jurado–, i va fer un recorregut per algunes de les accions impulsades per la FAVB, com ara el pacte per la mobilitat. Va fer autocrítica quan va admetre que manca un esforç a la federació per incorporar-hi dones i joves.

Tot seguit, l'alcaldessa de Badalona, Maite Arqué (PSC), va instar les entitats veïnals de la ciutat (la gran majoria eren presents al sopar) a canviar el seu model i a esdevenir «un punt de trobada i d'acollida de tots els ciutadans». «Fem un pas cap a la diversitat i la convivència. Entre tots ens juguem el futur i per això és important que entrin els joves a les associacions de veïns i que aquestes entitats obrin les portes a més gent», va subratllar Arqué. L'alcaldessa, finalment, es va comprometre a «revisar el reglament de participació ciutadana per aconseguir que els ciutadans participin directament en els projectes que han de fer canviar Badalona».

Un any més, la FAVB va aprofitar la trobada anual per lliurar diversos reconeixements. Aquest any els homenatjats han estat Badalona Serveis Assistencials (BSA); la Federació Empresarial de Badalona (FEB); el síndic defensor de la ciutadania de Badalona, Armand Soler; l'entitat Fusió de Cultures; el grup de dones col·laboradores habituals de la FAVB, i els responsables del programa Cinc minuts més, de Ràdio Ciutat de Badalona.

No hay comentarios: