DIARI, EL PUNT divendres, 28 de desembre de 2007

Barcelonès Nord. L'urbanisme i l'habitatge social, línies estratègiques de la FAVB per a aquest nou mandat

La federació vol implicar altres entitats per revifar el moviment veïnal a la ciutat

EL PUNT. Badalona
La nova junta de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) ha donat a conèixer les línies estratègiques a desenvolupar en el proper mandat. El grans plans urbanístics previstos per l'Ajuntament (Dalt la Vila, Passeig Marítim i Canyet, entre d'altres) i les polítiques d'habitatges social són alguns dels aspectes en què la federació vol treballar activament. La FAVB també vol obrir-se a la resta d'entitats de la ciutat, tot intentant revifar el moviment veïnal a Badalona.

Els grans plans com ara la transformació de Dalt la Vila, el Passeig Marítim i el desenvolupament de l'avinguda Navarra, entre d'altres, centren l'agenda de prioritats de la FAVB per a aquest nou mandat. La federació, que fa uns dies va canviar de junta, ha donat a conèixer els eixos bàsics de la nova etapa, tot incidint en l'urbanisme i l'habitatge social. En aquest sentit, s'ha proposat una «participació activa i el seguiment en el consell municipal de l'habitatge públic», així com estudiar la possible promoció de pisos socials impulsats conjuntament per la FAVB i la Confederació de Federacions de Veïns de Catalunya (Confavc). Una altra de les prioritats de la FAVB és potenciar i exigir el compliment de la llei de barris.

Un dels objectius de la FAVB és implicar la resta d'entitats de la ciutat, per tal de revifar el moviment veïnal. Per això, la federació s'ha marcat treballar per àrees amb les associacions específiques. Així, en l'aspecte educatiu es vol col·laborar conjuntament amb les AMPA per tal d'estudiar les necessitats i ubicacions de les futures escoles bressol, CEIP i instituts. En aquest àmbit també es vol participar en la creació de les noves biblioteques i centres cívics de la ciutat. Pel que fa a l'àrea de Sanitat, la FAVB vol participar de manera activa en el consell municipal de la salut, i mantenir reunions periòdiques amb els grans centres sanitaris: Hospital Municipal, Sociosanitari El Carme i l'hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti).

La FAVB també centrarà esforços en el pla de convivència ciutadana, en la participació del consell de la gent gran i en el consell local de joventut

No hay comentarios: