Asamblea 11/06/08


dijous, 12 de juny de 2008

La federació de veïns de Badalona portarà al ple la supressió del peatge del port

L'entitat confia a obtenir el suport dels partits polítics i evitar així les protestes anunciades

JORDI GONZALO. Badalona
Les diverses entitats veïnals que formen part de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) es van reunir ahir en assemblea per decidir les accions a fer contra el peatge del port. Els representants veïnals van decidir aparcar les protestes anunciades i traslladar la reivindicació a l’esfera política, amb la presentació d’una moció en el ple, que esperen que sigui avalada pels partits. També exigeixen la convocatòria d’un ple extraordinari de Marina Badalona, l’empresa que gestiona el port formada per l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Barcelonès. Si no s’aconseguissin fruits, llavors impulsarien accions reivindicatives.

El carrer d’Eduard Maristany –enganxat a la via del tren– uneix els municipis de Badalona i Sant Adrià de Besòs. Amb la construcció del port, però, es van posar dues barreres que el tallen, per cada extrem. A partir d’aleshores, qui vol circular-hi ha de passar per caixa i pagar 60 cèntims d’euro. La FAVB va anunciar el mes passat un ultimàtum a l’alcalde Jordi Serra (PSC): si abans de final de juny no s’aprovava la gratuïtat del peatge del port emprendrien una intensa lluita per aconseguir-ho.

La proposta de suprimir el peatge –sense necessitat d’eliminar la barrera– va rebre el suport ràpidament dels dos socis del PSC al govern local –CiU i ERC– a més del dels dos partits de l’oposició, PP i ICV-EUiA. L’alcalde Serra es va comprometre a «estudiar» la petició veïnal. És per això que les 25 entitats veïnals que ahir es van reunir en assemblea van decidir no emprendre cap acció reivindicativa, sinó presentar una moció en el ple, amb la voluntat de rebre el suport de tots els partits –encara que el PSC s’hi oposés, es podria aprovar amb els vots de la resta de partits–. «Com que tots els partits i sindicats han estat d’acord en la necessitat de permeabilitzar el carrer, esperem que aprovin la moció que presentem», va explicar en acabar l’assemblea Manuel López, president de la FAVB. També exigeixen la convocatòria el mes vinent d’un ple extraordinari del consell d’administració de l’empresa que gestiona el port, Marina Badalona, formada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament, que és on s’hauria de decidir en última instància la supressió del peatge. Si llavors no s’aconseguís, «iniciarem la campanya prevista», va dir López.


«NO EM MANIFESTARÉ»
Els veïns del Front Marítim no compartien la possibilitat de manifestar-se. «Jo no aniré a cap manifestació perquè aquest carrer s’obri», va assegurar Enka Marés, presidenta de l’AV Front Marítim. Marés assegura que vol la supressió del peatge, «però abans vull les infraestructures». Per la líder veïnal, la pressió s’ha de focalitzar en les obres pendents, com els accessos per sobre de la via, que permetrien poder creuar la zona del port sense haver de passar pel peatge.

No hay comentarios: