Peatge Port


DIARI, EL PUNT divendres, 16 de maig de 2008

Barcelonès Nord. La FAVB dóna un ultimàtum a Serra perquè es retiri la barrera del port

L'alcalde es compromet a estudiar la demanda i CiU i ERC creuen que s'ha d'eliminar el peatge

SARA MUÑOZ. Badalona
La Federació d'Associacions de Veïns de Badalona ha donat un ultimàtum a l'alcalde de la ciutat: si abans d'un mes no s'ha retirat la barrera del port o s'ha aprovat la gratuïtat de pas per aquesta zona, la federació emprendrà una altra lluita similar a la que l'any 2001 va obligar les administracions a suprimir l'aparcament de pagament a Can Ruti. Els representants de la FAVB es van reunir ahir amb l'alcalde, Jordi Serra, per fer-li arribar la seva petició i per comunicar-li quina estratègia seguiran si les seves expectatives no són cobertes. Serra s'ha compromès a estudiar la demanda i CiU i ERC creuen que ha arribat l'hora de retirar-la.

«No consentirem que la tanca continuï al seu lloc, tret del cas que es garanteixi que el pas pel port serà gratuït per a tothom.» Són paraules del president de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona, Manuel López, i és el missatge que els veïns van fer arribar ahir a l'alcalde Jordi Serra. «Si el 15 de juny la barrera continua al seu lloc, emprendrem una lluita similar a la de l'aparcament de Can Ruti», vaticina López. La FAVB reprèn així una demanda que ja ha fet pública diverses vegades. És el primer cop, però, que la federació veïnal posa el govern local contra les cordes. Per al president de l'entitat, «és totalment necessari que els ciutadans puguin creuar aquesta zona sense haver de pagar, si més no mentre no estiguin construïdes les alternatives de pas».

La demanda de la FAVB ha tingut diferent ressò en els diferents partits del govern. L'alcalde socialista, Jordi Serra, s'ha compromès a estudiar la petició dels veïns però vol traslladar el debat al consell d'administració de Marina Badalona. Recorda, però, que primer cal renovar els òrgans de direcció de la societat pública, un procés que s'abordarà durant el mes de juny.



CIU I ERC NO EL VOLEN
El seu soci majoritari al govern, però, té clar per on ha d'anar l'actuació municipal. El líder de CiU, Ferran Falcó, opina que ha arribat el moment d'eliminar la barrera del port: «L'Ajuntament té un deute pendent amb els ciutadans i aquest govern té ara l'oportunitat de resoldre'l. Així ho defensaré en el si del govern». Falcó parla de «fer justícia» i, igual que Serra, emplaça a fer el debat en el renovat consell d'administració de Marina Badalona.

Pel que fa a ERC, el tercer soci del govern de Badalona, el seu únic regidor, Jaume Vives, era ahir de viatge. El president d'Esquerra, Jordi Albaladejo, també considera que la ciutat «no ha de tenir cap peatge» i troba oportú estudiar la demanda de la FAVB. El representant d'ERC assegura que la seva opinió està en la línia de la del grup municipal: «Tal com ja vam fer públic en l'anterior mandat.»

Els veïns també s'han reunit recentment amb el conseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz, per reclamar-li un cop més la supressió de la barrera o la gratuïtat de pas. Ruiz no va fer ahir declaracions, però el president de la FAVB diu que es va negar rotundament a satisfer aquesta petició.

No hay comentarios: