Peatge Port


DIARI, EL PUNT dissabte, 17 de maig de 2008

Barcelonès Nord. L'oposició se suma a la reclamació de la supressió del peatge del port

El PSC és ara l'únic partit que no s'ha manifestat a favor d'aquesta mesura, tot i que l'estudiarà

SARA MUÑOZ. Badalona
Els dos partits de l'oposició de Badalona, el PP i ICV-EUiA, s'han sumat a la demanda de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona i dels dos socis minoritaris del govern i han reclamat que travessar el port de Badalona no tingui cap cost per als ciutadans mentre no s'hagi construït l'alternativa de pas. Les dues forces coincideixen a reclamar la supressió del peatge, però mentre que el PP considera que s'ha de mantenir la barrera per no perdre el control sobre els vehicles que hi accedeixen, la coalició d'esquerres creu que aquest aspecte es pot debatre però que el fonamental és garantir el pas gratuït.

Noves veus a favor de la supressió del peatge del port o, el que és el mateix, dels 60 cèntims que s'han d'abonar per creuar-lo. Si dijous eren la FAVB i els socis del PSC al govern els que declaraven la necessitat de garantir el pas gratuït per la infraestructura, ara són les dues forces de l'oposició les que se sumen a aquest clam. El regidor del Partit Popular Ramon Riera advoca pel «pas gratuït però controlat». Això es tradueix en el manteniment de la tanca per exercir un cert control sobre els vehicles que travessen la infraestructura però sense cobrar ni un sol cèntim als conductors que travessin el port de banda a banda. Aquesta situació hauria de durar, segons Riera, fins que s'hagi construït el pont que farà d'alternativa a aquest vial. En aquest sentit, l'edil popular lamenta que el govern de Badalona, en les seves diferents composicions, «no hagi estat capaç de crear els accessos alternatius abans de fer el port». «Qualsevol persona amb llums hauria vist que alguns veïns quedarien incomunicats», sosté, tot afegint que Badalona la governen «incompetents».

Des d'ICV-EUiA, el president del grup municipal, Carles Sagués, també defensa que el peatge s'ha d'eliminar. «És un absurd més de tot el que envolta aquest port», subratlla. Creu que el manteniment o no de la barrera pot formar part d'un debat que convindria entomar i, al marge d'això, assenyala que l'eliminació del peatge s'ha d'acompanyar de mesures per evitar que el vial esdevingui una via ràpida, com ara bandes reductores de velocitat o semàfors. El líder de la coalició d'esquerres opina, a diferència d'altres forces polítiques que comparteixen la conveniència de retirar el pagament, que el debat no s'ha d'emprendre en el si del consell d'administració de Marina Badalona: «No ho trobo oportú perquè aquest òrgan s'ha de renovar i això faria que la decisió es dilatés massa». Finalment, Sagués recorda al conseller delegat de Marina Badalona, Juan Felipe Ruiz, que tot i la seva negativa a suprimir el peatge «està al servei de l'Ajuntament, que és qui el nomena, i per tant haurà de fer allò que decideixin els partits polítics».


VIVES S'HI AFEGEIX
Amb les declaracions del PP i d'ICV-EUiA creixen les opinions a favor d'evitar els 60 cèntims que costa creuar el port. CiU i ERC ja es van manifestar en aquesta línia i l'alcalde Jordi Serra, després d'escoltar els arguments de la FAVB, es va mostrar obert a estudiar la proposta. Ahir, el president del grup municipal d'ERC, Jaume Vives, va manifestar que la barrera «hauria d'estar situada en els límits de l'aparcament, i no de les entrades i sortides al port». Amb tot, va matisar que el seu partit «no farà sang amb aquest tema», si bé és cert que en un suposat debat es postularien «clarament a favor de la supressió del peatge».

No hay comentarios: