Peatge Port,


Diari SÓC 6 – 12 Juny 2008

La FAVB presiona pel peatge del port

Els veïns confien que l’ajuntament i Marina Badalona accedeixin a la demanda abans d’iniciar una dura campanya

Lídia Gamero. Badalona. gamero@socperiodista.com

L’alcalde diu que es tractarà la situació tot just es nomeni el nou Consell de Marina

La lluita històrica, començada la legislatura passada, sembla que pot arriba a bon port .
La Federació de Veïns de Badalona (FAVB) ha marcat un calendari per pressionar a l’administració que te fins l’11 de Juny per contestar a la protesta, sinó l’entitat ha anunciat entre el 25 i el 30 de juny actuacions mes dures.
“Estic convençut que s’arreglarà amb bon enteniment, si arribem a un compromís ferm amb dates concretes no caldrà emprendre més accions” , admet el president de la FAVB, Manuel López. De fet, els veïns ja es van reunir a mitjans de maig amb l’Alcaldia i Marina Badalona, que renovarà la seva junta cap el 26 de juny. “Entenc que els veïns ens posin dates, em comprometo a buscar la millor solució possible però primer cal que s’esculli un altre consell d’administració a Marina Badalona, i es tractarà aquet assumpte com a tema preferent”, apunta l’alcalde Jordi Serra. La complexitat de la junta, formada per govern, oposició i Consell Comarcal, fa que “ara per ara no es pugui avançar, però amb el nou consell d’administració el veïns tindran tota la prioritat”, apunta Serra. Una altra veu que està a favor de la retirada del peatge és l’Associació de Veïns del Front Marítim, que fou la primera en alçar-se ara fa dos anys i mig: “Sempre hem demanat el mateix, entenem que el port no es pot convertir en una via ràpida i s’ha de mantenir la barrera, però ha d’haver uns minuts de lliure pas per la ciutadania”, explica la seva presidenta, Enka Marés. L’entitat, però, no creu en la postura de força de la FAVB, tot i que el 28 de maig va denunciar la situació al Síndic de Greuges.

ESTUDIAR LES POSSIBILITATS
Tant ICV-EUiA com el PP del consistori badaloní s’han posicionat contra el cobrament del peatge els veïns, però amb exigències diferents. Per la seva banda, el grup eco-socialista pretén arribar a “una solució definitiva, el peatge ha d’anar fora però hem de reflexionar entre tots els implicats per veure com ha de quedar finalment”, segons exposa el president del partit municipal, Carles Sagués. En canvi, el grup popular, en paraules del seu regidor Ramón Riera, defensa que “el port és una concessió administrativa i fins que no es construeixi un vial pels veïns hauria de ser gratuït”. Riera considera que l’Ajuntament “s’ha de fer càrrec de les despeses i no Marina Badalona tal i com està passant des de ja fa dos anys”.

No hay comentarios: