Peatge Port,


DIARI, EL PUNT dimarts, 27 de maig de 2008
Barcelonès Nord. La FAVB elabora un calendari per exigir la retirada del peatge del port
L'11 de juny es trobaran totes les associacions i entre el 25 i el 30 es convocarà el primer gran acte
SARA MUÑOZ. Badalona
La junta directiva de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) ha dissenyat el calendari que guiarà les accions encaminades a aconseguir la retirada del peatge del port. El dimecres 11 de juny, a les set de la tarda, estan convocades a la seu de la federació totes les associacions de veïns. La campanya reivindicativa serà el punt estel·lar. Una setmana més tard, la plataforma pel transport públic i la mobilitat sostenible també celebrarà una trobada, amb el tema del peatge com a principal punt de l'ordre del dia. D'aquestes trobades sortirà el contingut del primer gran acte que se celebrarà sobre el terreny, entre el 25 i el 30 de juny.
La FAVB vol demostrar que la cosa, aquest cop, va de debò. «No pensem aturar la campanya fins que no quedi atesa la nostra reivindicació», diu el president de la federació veïnal, Manuel López. La junta directiva de la FAVB es va reunir la setmana passada i va corroborar la voluntat d'iniciar en breu una enèrgica campanya que persegueix que tots els ciutadans puguin creuar el port de Badalona sense abonar un sol cèntim (travessar-lo ara té un cost de 0,60 euros). Es va aprovar tirar endavant una campanya que s'iniciarà el proper 11 de juny, a les set de la tarda, amb l'assemblea que pretén convocar representants de totes les entitats veïnals. En aquesta trobada, en què també es posarà sobre la taula les dificultats que, segons López, estan tenint les associacions de veïns per cobrar les subvencions municipals, es començarà a abordar el contingut del gran acte reivindicatiu que es convocarà al port de Badalona entre el 25 i el 30 de juny. «Confiem arribar a aquestes dates amb el problema resolt», manté López.
La FAVB havia donat un primer ultimàtum a l'alcalde, Jordi Serra (PSC), i havia fixat el 15 de juny com a data límit però ara es dóna un marge més ample per assegurar-se que l'acte no coincidirà de cap manera amb la festivitat de Sant Joan.UNA SEGONA REUNIÓ A banda de l'assemblea amb totes les associacions, un altre col·lectiu que està lligat a la FAVB, la permanent de la Plataforma pel Transport Públic i la Mobilitat Sostenible, també ha convocat una reunió per tractar sobre aquest aspecte. Se celebrarà el 18 de juny. El coordinador de la plataforma, Diego Guerrero, avança que la campanya «no s'aturarà fins que el tema no estigui resolt». Amb vista a l'acte de final de mes que ja es comença a perfilar, diu que tindrà un to «reivindicatiu i de denúncia» i que, potser, «s'intenta que aquell dia la gent passi sense pagar».
Paral·lelament a les dues reunions, la junta directiva de la FAVB ha sol·licitat per escrit una trobada amb cadascun dels cinc partits amb representació a l'Ajuntament de Badalona: el PSC, el PP, CiU, ICV-EUiA i ERC. Han seguit les mateixes passes amb la UGT, CCOO i la CGT. Tant a les formacions polítiques com als sindicats se'ls insta a mantenir la trobada abans de l'11 de juny. En aquest sentit, cal recordar que tots els partits menys el PSC s'han mostrat partidaris de garantir la gratuïtat de pas pel port. Els socialistes, a través de l'alcalde, Jordi Serra, s'han compromès a estudiar la proposta.La FAVB, però, exigeix una resposta al nou batlle abans de finals de juny. «Arribats a les dates fixades, no tolerarem que la posició de Jordi Serra continuï en la mateixa línia. Exigim una data de retirada del peatge», subratlla el president de la FAVB. La resposta municipal marcarà el to del primer gran acte convocat per la FAVB: «No sabem en quin punt de les negociacions arribarem a l'acte del mes que ve, però no descartem donar-li un to molt dur, com el que va adquirir l'aparcament de Can Ruti.» Amb tot, la FAVB confia que aquesta cita es pugui transformar «en un gran acte festiu de celebració de la retirada del peatge».

No hay comentarios: