Peatge Port,


SETMANARI, BADALONA 2000 23 DE Maig de 2008

J.A. Giménez

La FAVB (Federació d’Associacions de Veïns de Badalona) ha demanat a l’alcalde, Jordi Serra, que es retiri la barrera del port o s’aprovi la gratuïtat de pas per aquesta zona, almenys mentre no s’hagi construït una alternativa de pas. La Federació ha assegurat que si a mitjans juny la barrera continua en el mateix lloc, emprendrà una lluita similar a la que va fer per demanar la gratuïtat de l’aparcament de Can Ruti. És un ultimàtum per a una demanda que la federació ha realitzat diverses vegades, de moment, sense èxit.

Serra, pel que sembla, s’ha compromès a estudiar-ho, mentre CIU i ERC i la mateixa oposició al govern, és a dir, PP i ICV-EUiA, s’han posicionat també a favor de la citada supressió. Tant l’alcalde com el president del grup municipal de CIU, Ferran Falcó, han matisat però que aquet debat s’hauria de fer en el consell d’administració de Marina Badalona, la societat pública que gestiona el port y que Serra ha manifestat darrerament que cal renovar en els propers mesos. Per la seva part, ERC aposta per què Badalona no tingui ni barreres ni peatges.

Per que fa a l’oposició, el PP vol que es retiri el pagament dels 60 cèntims que es cobra però no el peatge que, segons els populars, serviria per controlar els vehicles que accedeixen a la infraestructura portuària. Finalment, ICV-EUiA també ha defensat l’eliminació del peatge, tot i que pensen que el debat no s’ha de fer en el sí de Marina Badalona, ja que, segons el president del seu grup municipal, Carles Sagués, “aquest òrgan s’ha de renovar i això faria que el debat s’allargués massa”.

No hay comentarios: