Curs Gestió multicultural

DIARI, EL PUNT dissabte, 23 de febrer de 2008

La FAVB és la seu d'un curs gratuït de noranta hores sobre la gestió multicultural


S.M.. Badalona

L'11 de març començarà, a la seu de la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), un curs sobre gestió multicultural i intervenció en immigració. El curs, que es farà els dimarts –de les set de la tarda a les deu de la nit–, l'organitza la CONFAVC i el subvenciona la Generalitat. Aquesta iniciativa ofereix informació transversal en matèria d'immigració, distribuïda en tres mòduls que, en total, duraran noranta hores. Els blocs, de trenta hores, tractaran dels estereotips i el nou enfocament, les tècniques de gestió d'àmbits diversos i les cultures de les minories ètniques.

El curs ha estat presentat aquesta setmana a la FAVB pel director de la proposta, el professor de ciència política a la UB Xavier Torrens, el regidor de Ciutadania i Convivència, Josep Pera (CiU), i el president de la CONFAVC, Joan Martínez. L'activitat s'adreça a les persones interessades en la diversitat cultural «d'una forma innovadora» ja que, segons va explicar Torrens, s'han fixat també en tècniques que s'apliquen en altres països. Les inscripcions es poden fer a la FAVB (Torrent d'en Valls, 6) i el curs és gratuït. Les places són limitades. Al final del curs, els participants rebran un certificat d'assistència.

Durant la sessió inaugural, el president de la FAVB, Manuel López, va subratllar que el curs està pensat per promoure la convivència als barris i fomentar el treball que permeti evitar respostes basades en la xenofobia

Títol

- Gestió multicultural i intervenció en immigració

Inici - Arrenca l'11 de març a la FAVB i s'impartirà tots els dimarts, fins a un total de 90 hores

Preu - És gratuït

Ponents - Hi participaran, entre d'altres, Verònica Vives (que és llicenciada en filosofia i que ha estat professora a la Universitat de l'Uruguai), Rafael Arencón (professor d'institut), Diana Dinu (representant d'una entitat de Romania) i Manuela Fernández (educadora social i membre del col·lectiu gitano).

No hay comentarios: